Rijbewijs

Een rijbewijs is een officieel document, vaak van plastic en zo groot als een creditcard. Hierdoor kan een bepaalde persoon een of meer typen gemotoriseerde voertuigen besturen. Zoals een motor, auto, vrachtwagen of bus op de openbare weg.

Rijbewijs halen

Jaarlijks leggen veel kandidaten een rijbewijs af bij het Centraal Bureau Rijbewijzen (CBR). Theorie- en praktijkexamens auto, motor, bromfiets, brommobiel en diverse examens voor beroepschauffeurs.

Het document

Iedereen die in Nederland woont en gebruik wil maken van een motorrijtuig (personenauto, auto van de zaak, bus, motor of bromfiets) moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Wilt u een geldig rijbewijs halen ?. We zijn hier voor jou. Maak u geen zorgen meer. Wij produceren en verkopen al jaren rijbewijzen.

Geldigheid van het document

Alle nieuwe licenties zijn geldig voor een maximale periode van 10 jaar, of 5 jaar voor personen van 75 jaar of ouder (effectief vanaf 1 januari 2014). Deze vergunning kan ook geldig zijn voor minder dan 10 jaar om medische redenen of voor personen tussen 65 en 70 jaar oud.

Wat staat er op het rijbewijs?
licentie model 2013

De rijbewijzen die zijn uitgegeven vanaf 19 januari 2013 zullen op de voorkant het rijbewijsnummer, persoonlijke gegevens, pasfoto, handtekening en rijbewijscategorieën (essentials) tonen. Op dit rijbewijs staat ook het rijbewijsnummer in een barcodeformulier.

De geldigheidsduur per categorie, de restricties per categorie en / of de algemene restricties staan ​​op de achterzijde vermeld. De rubrieknamen worden ook op de achterkant weergegeven. Ten slotte worden het burgerservicenummer (BSN) en het rijbewijsnummer vermeld.

rijbewijzen die zijn afgegeven tussen 1 oktober 2006 en 19 januari 2013 bevatten andere informatie dan het nieuwe rijbewijs. Zo is de barcode op de achterkant en het rijbewijsnummer dat niet.

 

, , , , , , , , , ,